epicurien

Confity jsou oblíbené v německy mluvící zemi i rodné Francii

Marmeládu si každý rád dopřeje k snídani nebo k svačině. Také pečení buchet, cukroví a dortů se bez ní neobejde. Výroba domácích marmelád přináší řadu výhod. Nejenže ušetříte za nákup drahých výrobků, ale hlavně víte, co jíte. Marmeládu je možné udělat z prakticky každého ovoce. Zajímavé chuti dosáhnete jeho nejrůznějšími kombinacemi. K dostatečnému množství vám postačí pár kilo ovoce, a tak pokud nevíte, co s přebytkem úrody či zbytky ovoce ležícího v ledničce, pak je pro vás výroba marmelády ideální řešením.

Vyrobit marmeládu není žádná věda

Postup výroby je snadný. Ovoce se rozmačká nebo rozmixuje. Záleží na vás, jestli zvolíte marmelády s celými kousky (tzv. confit) nebo vám z ovoce vznikne kaše. Takto připravenou směs přelijete do většího hrnce a přidáte želírovací cukr. Následně krátce povaříte, naplníte sklenice a otočíte na pár minut dnem vzhůru. Pokud dáváte přednost sladším marmeládám, pak můžete přidat ještě cukr. Osvědčenými a velmi chutnými druhy jsou třešňové, jahodové, malinové, hruškové nebo jablkové. Netradiční, ale zároveň lehkou chutí vás překvapí dýňová marmeláda s jablkem. Také díky exotickému ovoce jako mango, ananas či kiwi s pomerančem můžete docílit nevšední a osvěžující chuti. Kombinace meruněk s mátou se jeví přinejmenším zajímavou. Med, skořice, zázvor nebo rum dodají marmeládě v kombinaci s malinami či jablky vůni a říz. Letos frčí kombinace rebarbory s malinami nebo angrešt s citronovým nádechem.

4082333

Kombinujte ovoce, bylinky nebo zeleninu

obchodech je k dostání obrovské množství marmelád, ale je to opravdu marmeláda? Kvalitní produkty se prodávají za přemrštěné ceny. Vyhnout se tomu můžete právě výrobou té vlastní. Chuť vašich koláčů nebo dortů bude rozmanitá, marmeláda navíc připravenou pochoutku krásně provoní, což ocení nejen rodina, ale i návštěva.