imagesCAARB04C

Koriandr vás překvapí možnostmi jak jej využít

Bylinky budou vždy nepostradatelnou součástí kuchyně stejně jako sůl či pepř. Dnešní třetí díl věnovaný bylinkám, jejich pěstování i použití bude patřit koriandru. Tato jednoletá rostlinka byla od pradávna používaná v Egyptě a Indii nejen pro svou výjimečnost v pokrmech, ale i léčivé vlastnosti.


Specifické aroma

U koriandru můžete využít všechny jeho části. Koriandr všeobecně pomáhá při trávicích potížích, u nadýmání či bolestech břicha rychle a účinně pomůže čaj z koriandru. Vypěstovat koriandr je velice snadné. Pěstovat je můžete například v květináči za oknem. Zanedlouho začne koriandr klíčit a vy se můžete těšit na rostlinku vysokou 30-50 cm. Sklízet můžete listy nebo semena. Koriandr se vyznačuje velice specifickým aroma, které by se dalo popsat jako lehce nasládlé. Koriandr je hodně zajímavá bylina, která ale nemusí zachutnat všem. Pro ty, kterým koriandr chutná, přinášíme doporučení, jak jej využít v kuchyni.

imagesCAR1B2MI

Koriandr má velmi specifické aroma

Koriandr je hojně využíván při vaření pokrmů z mexické či asijské kuchyně. Ozvláštnit pomocí koriandru můžete například omáčky nebo maso. Koriandr se také přidává do chleba, aby byl lépe stravitelný. Své využití najde i u sušenek a sladkého pečiva. Koriandr se hodí také do salátů či polévek. Využití koriandru je skutečně bohaté. Pokud máte rádi cizokrajnou kuchyni, bude pro vás brzy nepostradatelným pomocníkem pro přípravu lahodných jídel s nádechem exotiky.